mandag den 30. januar 2012

Pitabrød


Vi fik pitabrød i går. Det var godt nok længe siden vi havde fået det sidst, synd det er blevet en glemt disciplin. Men tror nok det har ændret sig nu. :-) Pitabrødene lavede vi selvfølgelig selv og det er dem vi lægger opskriften på i dag. Det er en grov pita og man kan jo fylde lige det i man kan lide. Vi puttede masser af grønt i og kebab.

Start med at tænde ovnen på 250 grader.

Ingredienser:
15 gr gær
3 dl lunken vand
½ tsk sukker
1 tsk salt
1 dl rugmel
Ca. 6 dl hvedemel.

Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet. Rør i det til gæren er opløst. Tilsæt sukker og salt og rør igen, tilsæt så rugmelet og det meste af hvedemelet. Bland det til du får en ikke super klistret dej, men lidt må den godt klistre. Brug resten af melet hvis den er alt for klistret. Det er lidt på fornemmelsen. Man skal kunne røre ved det uden at hele skålen følger med når man tager hånden op.
Så skal det hæve et viskestykke over sig og stå og hæve i 45 min. Når det er klaret deles dejen i 8 stykker. Lav hvert stykke til en bolle og rul den flad med en kagerulle. De skal blive ca. samme størrelse som en voksen hånd/kagetallerken. Når de er rullet skal de lige stå 5 min. på pladen og slappe af. 
De afslappede ubagte pitaer

Og så bare ind i ovnen med dem i 5-6 minutter. De puffer op når de bliver bagt.
Vi havde en peberfrugt der var lidt slatten at se på, men i stedet for at smide den en del af en peberfrugt-løg blanding som vi har lavet før med held.
Skær en peberfrugt i korte strimler og et løg i halve skiver. Ret tynde løgskiver. Tænd under en pande og hæld olie på. Når det er varmt smides løgene på og når de er klare smides peberfrugten i. Godt med salt og peber og så skal det bare stege sammen. Det er færdigt når man syntes peberfrugterne har fået lidt farve og løgene ikke er brune endnu. Lidt brune bliver de dog af peberfrugtens saft. Det er en god blanding man kan bruge til meget forskelligt, som fx pitabrød.
peberfrugt/løg blandingen

Tjalfes kommentar:
Først laver man dejen, så lavede vi en creme fraiche dressing. Så står det (dejen altså) sådan og hæver, når den har hævet skal man rulle den. Helt flade. Og så varmede vi kebabben, altså jeg brændte mig og fik en brandvabel på tungen fordi jeg spiste en af dem. Så puttede vi dejen i ovnen. Og så skar vi dem over og puttede kebab i og spiste dem.
Jeg syntes det var rigtig hyggeligt at lave sammen med min mor og kebabben smagte godt. Jeg kunne godt lide pitabrødene de smagte super godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar