torsdag den 26. januar 2012

Fadkoteletter a la æbleflæsk med timian kartofler og opbagt sovs


Så fik vi endelig mulighed for at lave noget mad igen. Denne gang lavede vi fadkoteletter med et twist af æbleflæsk. Egentlig var det fordi jeg havde set et eller andet sted en opskrift med koteletter med pærer og løg. Vi havde ikke pærer, men vi har altid æbler så det blev det vi brugte.
Ingredienslisten er ikke så nøjeregnende, vi brugte hvad vi lige havde og hvad vi tænkte kunne være godt. Det er vigtigt for os begge at kunne improvisere og Tjalfe elsker at smage på alle råvarer inden de blandes.

Vi brugte:

5 fadkoteletter
1 stort løg
3 æbler
Kartofler
Tørret timian (kun fordi vi ikke kunne skaffe frisk)
5 fed hvidløg
Olie
Salt og peber

Vi startede med at skrælle kartoflerne, Tjalfe var lidt træt for han havde haft pige-besøg, hvilket havde givet ham meget trætte arme….Ja vi lader den lige stå lidt. Det var også grunden til at han er iført yoda badkåbe på billederne. Men skrællet blev de. Derefter skar Tjalfe dem i både og lagde dem i et ildfast fad, sammen med de hele fed hvidløg. Så hældte vi olie over og dryssede med timian. Og så blev de sat til side.

Så var det æbletid og vi havde fundet vores skrællemaskine frem.
Vores skrællemaskine kan ikke sidde fast på vores bord, men det er også hyggeligt at hjælpes ad

Egentlig kunne vi gøre det i hånden, men det andet er sjovere. Så æblerne blev vasket og monteret på maskinen og fik skrællen af. Så blev de skåret i smalle både og lagt i et ildfast fad som havde lidt olie i bunden. Løget blev pillet og skåret i tynde skiver. Tjalfe brugte sine beskyttelsesbriller fra nytår, men de hjalp nu ikke så meget syntes han.
Der skæres løg med beskyttelsesbriller

Op til æblerne med det og så lige mixe det lidt. Lidt salt og peber fik de også.
Nu blev kartoflerne sat i ovnen 200 grader med varmluft.
Vi var lidt i tidsnød, så koteletterne blev stegt på panden ca. 3 min på hver side og lagt på løg/æble-blandingen. Og så ind i ovnen til kartoflerne.
Imens det stod og hyggede sig lavede vi sovsen. En helt almindelig opbagt sovs fik et skud piskefløde (vi havde en rest efter en fødselsdag) og tre gode dessertskefulde sennep. Og et lille drys sukker. Målet var at give æblernes sødme lidt modspil og det passede perfekt til.
Da kartoflerne havde fået ca. 30 min og koteletterne 15 min. var det spisetid. Det var en supergod blanding og det er ikke sidste gang vi laver fadkoteletter på den måde. Nem og hurtig mad til en hverdagsaften. Eneste minus var at vi sagtens kunne have spist flere kartofler, men som sagt var der trætte arme.

Tjalfes kommentar:
Det smagte godt og det var let at lave. Det sjoveste var at lave det med mor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar