Så blev det maddag igen. Vi ville lave boller i karry og det gik faktisk temmelig godt. Saucen blev ret stærk, men også cremet. En god kombination. Vi snød lidt med bollerne, men de blev ganske ok.
Kødboller:
Som sagt snød vi, så ingredienslisten er ganske kort; en medisterpølse.
En gryde sættes over med vand og bringes i kog. Skær enden af den rå medisterpølse og klem rundt om ca. 5 cm inde. Træk farsen ud af pølsen, det bliver nærmest til en bolle helt af sig selv. Dump kødbollen ned i det kogende vand. Når den flyder ovenpå fiskes den op og lægges i en skål indtil den skal i karrysaucen. Når al farsen er klemt ud står man med en ret god portion kødboller, der kan bruges til andet end boller i karry hvis man har lyst.
Der fiskes |
Karrysauce:
2 løg
1 ½ æble
4 spsk. karry
2 dl. Fløde
En slat mælk
3 dl. Vand (gerne det kødbollerne har kogt i)
3 tsk. Maizena
Lidt olie
Løgene hakkes i tern, ikke for store. Æblerne rives på den grove side på et rivejern og stilles til side.
Find en gryde frem og varm et par skefulde olie i. Når den er varm puttes løgene i og steges til de er klare. Rør maizenaen ud i vandet. Put æblerne ned til løgene og tilsæt vand, mælk og fløde. Hæld mere vand i hvis det er for tykt eller mere mælk hvis det er for tyndt. Man skal føle sige lidt frem og det er forskelligt hvor tyk man vil have saucen.
Det er hårdt arbejde at rive æbler! |
Find en gryde frem og varm et par skefulde olie i. Når den er varm puttes løgene i og steges til de er klare. Rør maizenaen ud i vandet. Put æblerne ned til løgene og tilsæt vand, mælk og fløde. Hæld mere vand i hvis det er for tykt eller mere mælk hvis det er for tyndt. Man skal føle sige lidt frem og det er forskelligt hvor tyk man vil have saucen.
Så finder man en stegepande frem og sætter over varmen. Når den er varm hældes karryen på og den ristes af til den er mørk. Når man syntes saucen har den rette konsistens hældes karryen i og det smages til med salt. Lad det koge lidt og tilsæt så kødbollerne. Kan man ikke lide kødbollerne har kogt med i saucen kan man springe dette punkt over.
Nu er det sådan set klart. Vi fik ris til og de laves sideløbende med saucen.
En rigtig dreng rydder selvfølgelig op efter sig |
Tjalfes kommentar:
Først så tog vi medisteren og så trykkede vi den ud af den der poseagtige ting og så puttede vi dem ned i vand indtil de kom op. Så kan jeg ikke huske mere…. Det var ikke svært at lave.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar