Meget mør kylling fuld af saft og kraft |
Vi havde lidt rester fra nytårsaften som bestod af 5
limefrugter og en masse chili, da vi havde en kylling på lager var det jo bare
at gå i gang. Der blev købt lidt ekstra godt, og så var det bare og gå i gang.
Ingredienser:
4 usprøjtede lime
½ stærk chili (efter smag)
2 fed hvidløg
1 spsk olie
½ spsk ahornsirup
1 stor dusk frisk koriander
1 spsk revet frisk ingefær
1 hel kylling
Salt og peber
Vi startede med at rense kyllingen og skylle den, derefter
blev den duppet tør og lagt klar på et olieret ildfast fad. De 3½ af
limefrugterne blev vasket, skåret over på midten og stoppet ind i kyllingen.
Den halve lime blev presset og saften kommet i en morter. Tjalfe syntes det var
ret sejt med en morter i køkkenet og nu skulle der myrdes. ;-) Sammen med
limesaften kom ahornsirup, hvidløg, ingefær, olie og koriander og så blev det
ellers kværnet godt sammen.
Her myrdes! |
Da det var en god ensartet blanding blev der tilsat
salt og peber og kyllingen blev gnedet godt ind med marinaden. Til sidst
hakkede vi chilien i små stykker og de blev fordelt udover kyllingen. Ind i en
varm ovn (225 grader) og så skulle den bare passe sig selv i 1½ times tid.
Klar til en tur i ovnen :-) |
Den
fik lidt rigeligt farve efter den første time, men så fik den et stykke
sølvpapir over sig og så gik det. De rigtig smarte havde vendt den på hovedet
den første ½ time og så bagefter resten af tiden på ryggen. Men det glemte vi,
så den var lidt fesen på bagsiden i farven.
Til kyllingen lavede vi stegte nudler med 1 lime, resten af
chilien og lidt mere koriander.
Da kyllingen kom ud var den helt utrolig saftig og smagte
dejligt parfumeret af lime og med godt bid fra chilien. En super nem ret og
Tjalfe syntes helt bestemt den skulle give os direkte adgang til MasterChef.
Tjalfes kommentar: Vi puttede lime i kyllingen og stegte
nudler. Det smagte rigtig godt, men jeg kan ikke huske hvordan vi gjorde. (det
er to dage siden vi lavede det…)
Stegte nudler med gulerod, spidskål, forårsløg, ingefær, koriander, lime og chili |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar